Sini-Pellava OyReseptit ⁄ Makea peltileivos
På Svenska | In English

Pellavatuotteet leivonnassa ja ruoanlaitossa

Pellavaiset leivät ja sämpylät

Pellavaiset kuivakakut

Gluteenittomat leivonnaiset

Makea peltileivos

Pellava-kookosmuffinssit

Kauralastut ja suklaapiparit

Marjapiirakka (vegaani)

Porkkanakakku (vegaani)

Suklaiset pellavakauralastut (vegaani)

Pellavaiset kuivakakut

Pellavainen taatelikakku


1 pkt taateleita (250 g)
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 dl pellavarouhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria

Paloittele taatelit ja keitä ne vedessä sokerin kanssa pehmeiksi. Jäähdytä sose. Vatkaa sosetta sähkövatkaimella, lisää soseesen pehmeä voi ja munat yhä hyvin vatkaten. Lisää kermaviili, pellavarouhe ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. sekoita käsin esim. puulastalla tasaiseksi. Kaada taikina pellavarouheella leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa n. tunti.

Pellava-omenasosekakku

Rakenteeltaan ohjeen kakku on pehmeä ja hauras, joten sen kannattaa antaa kovettua pari päivää viileässä ennen käyttöä.

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3/4 dl pellavarouhetta
1 dl omenasosetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää pellavarouhe ja omenasose. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sihdaten. Kaada taikinaseos voideltuun ja pellavarouheella leivitettyyn vuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin tunnin.

Piimäkakku

Mikäli tykkää mausteisista kuivakakuista, ohjeeseen voi lisätä 1 tl neilikkaa ja 1 tl inkivääriä. Sekoita rusinat osaan jauhoista niin ne eivät painu kakun pohjalle paistettaessa vaan ovat tasaisesti koko kakussa.

3 dl piimää
1 dl siirappia
1 dl pellavarouhetta
1 dl sulatettua voita
1/2 dl rusinoita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, sen jälkeen sekoita kaikki ainekset nopeasti, varovasti keskenään. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan (voit jauhoittaa kakkuvuoan pellavarouheella). Paista kakkua 175 asteessa n. 1 tunti. Kakku on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoilta.

Suklaakakku

4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 dl kaakaojauhetta
150 g sulatettua, osittain jäähtynyttä voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä tai piimää
3/4 dl pellavansiemeniä

Kakkuvuokaan:
voiteluun pehmeää voita
leivitykseen pellavansiemeniä

Sekoita ensin vehnäjauhot, ruokasooda ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita eri astiassa sulatettu voi, sokeri, kananmunat, kermaviili ja pellavansiemenet, sihtaa joukkoon jauhoseos ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja pellavansiemenillä leivitettyyn kakkuvuokaan. (Kopsauta ylimääräiset pellavansiemenet vuoasta pois jotta siemeniä ei jää kakun pinnalle paksua kerrosta.) Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa n. 1 tunti.


© 2017 Sini-Pellava Oy
puh. 050 4135 165 | info@sini-pellava.fi