Sini-Pellava OyTuotteet ⁄ Pellavansiemen
På Svenska | In English

Luomutuotteet

Pellavansiemen

Pellavarouhe

Pellavaöljy

Rypsiöljy

Pellava-Musti

Maalipellavaöljy

Vernissa

Pellavansiemen

Pellavaa on viljelty jo lähes 10000 vuoden ajan tekstiilikäyttöön. Öljypellavaa on myöskin viljelty tuhansien vuosien ajan ihmisen ravinnoksi. Nykyään ihmiset ovat uudelleen ymmärtämässä pellavan monipuolisen käyttöarvon: pellava sisältää runsaasti hyödyllisiä ainesosia kuten välttämättömiä rasvahappoja, liukenevaa ja liukenematonta kuitua, proteiineja, lignaaneja ja kivennäisaineita.

Pellavansiemenissä on noin 30% pellavansiemenöljyä, joka sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja. Pellavan liukenemattomat kuidut edistävät ja tasapainoittavat vatsan toimintaa helpottaen esimerkiksi ummetusta tai ripulia. Pellavan liukoiset kuidut auttavat tasaamaan aterian jälkeistä verensokerin nousua ja sitovat suolistossa sappihappoja näin poistaen elimistöstä kolesterolia. Lue lisää pellavan terveysvaikutuksista. Lue myös mitä meiltä on kysytty pellavasta.

Perinteinen vanhan kansan vatsan rauhoituskeino on ollut laittaa yöksi vesilasiin pellavansiemeniä ja juoda näin muodostuneen liman aamulla.

Pellavansiemenet käyvät tietenkin leipiin ja sämpylöihin mutta kannattaa kokeilla myös käyttöä makeissa leivonnaisissa. Ne pehmenevät uunissa ja tuovat leivonnaisiin sopivasti lisää pureskeltavaa. Pellavansiemeniä voit myös ripotella salaatin päälle.

1 rkl pellavansiemeniä painaa n. 11 g.

© 2017 Sini-Pellava Oy
puh. 050 4135 165 | info@sini-pellava.fi