Sini-Pellava OyReseptit ⁄ Porkkanakakku (vegaani)
På Svenska | In English

Pellavatuotteet leivonnassa ja ruoanlaitossa

Pellavaiset leivät ja sämpylät

Pellavaiset kuivakakut

Gluteenittomat leivonnaiset

Makea peltileivos

Pellava-kookosmuffinssit

Kauralastut ja suklaapiparit

Marjapiirakka (vegaani)

Porkkanakakku (vegaani)

Suklaiset pellavakauralastut (vegaani)

Porkkanakakku (vegaani)

Vegaanin porkkanakakku on raikkaan täyteläinen vaihtoehto, joka paranee muutaman päivän kylmäsäilytyksen jälkeen. Se ei ole tavallinen kuivakakku vaan runsaan porkkanaraastemäärän ansiosta hyvin mehevä. Kakkuvuoan voi hyvin leivittää pellavarouheella. Kakkutaikinan voi myös paistaa laakeassa uunivuoassa, jolloin paistoaika lyhenee n. 10 minuuttia.

100 g keijua
1,5 dl sokeria
*pellavaseosta (selostettu alla)
2,5 dl porkkanaraastetta
1/2 dl pellavarouhetta
1/2 dl mantelirouhetta
1 rkl vanilliinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
2 tl leivinjauhetta

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vanilliinisokeri. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon (osittain jäähtynyt) pellavaseos, porkkanaraaste, pellavarouhe ja mantelirouhe. Sihtaa joukkoon jauhoseos, sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada pienehköön voideltuun ja pellavarouheella leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. tunnin.

Pellavaseos: Sekoita 1/2 dl pellavarouhetta, 1 dl kuumaa vettä, anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ja käytä sellaisenaan.

© 2017 Sini-Pellava Oy
puh. 050 4135 165 | info@sini-pellava.fi