Sini-Pellava OyReseptit
På Svenska | In English

Pellavatuotteet leivonnassa ja ruoanlaitossa

Pellavaiset leivät ja sämpylät

Pellavaiset kuivakakut

Gluteenittomat leivonnaiset

Makea peltileivos

Pellava-kookosmuffinssit

Kauralastut ja suklaapiparit

Marjapiirakka (vegaani)

Porkkanakakku (vegaani)

Suklaiset pellavakauralastut (vegaani)

Pellavatuotteet leivonnassa ja ruoanlaitossa

Pellavarouheen miellyttävä maku houkuttelee käyttämään sitä niin leivonnassa kuin ruoanlaitossakin. Sellaisenaan pellavarouhetta voi käyttää esimerkiksi jogurttiin, viiliin, rahkaan, mysliin tai puuroon sekoitettuna. Voit lisätä pellavarouheen joko puuron keittämisen aikana tai ripotella valmiin puuron päälle.

Kylmäpuristetun pellavaöljyn käyttö ruoanlaitossa on rajoitettua, koska sitä ei saa kuumentaa. Voit kuitenkin käyttää sitä esim. salaatinkastikkeisiin yhdessä kylmäpuristetun rypsiöljyn kanssa.

Voit käyttää kylmäpuristettua rypsiöljyä monipuolisesti esim. ruoanlaitossa paistamiseen sekä leivonnassa leipiin ja sämpylöihin. Parhaiten sen vitamiinit kuitenkin säilyvät kun käytät sen kuumentamatta esim. salaatinkastikkeissa.

Lisää reseptejä löydät esim. Öljypellavayhdistyksen ylläpitämiltä Hyvinvointia pellavasta -sivuilta

Levite:

1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
100 g voita
1 dl (kylmää) vettä

Vatkaa pehmeä voi ja kylmäpuristettu rypsiöljy tasaiseksi seokseksi. Lisää vesi pienissä erissä koko ajan voimaakkaasti vatkaten. Kaada seos tyhjään rasiaan.

Vinkki! Voit maustaa kevytlevitteen makusi mukaan esim. ruohosipulilla, valkosipulilla, musta- tai viherpippurilla.

Letut

3 rkl pellavarouhetta
1,5 dl vettä
4 dl maitoa
1/2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä

Liuota pellavarouhe lämpimään veteen, anna hautua 1-2 tuntia. Lisää maito, suola, vehnäjauhot ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi. Paista letut. Kun käytät teflonpannua, et tarvitse rasvaa.

Lihapullat

500 g jauhelihaa
1/2 dl pellavarouhetta
1/2 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa t. kermamaitoa
2 tl suolaa
1 1/2 tl basilikaa
ripaus mustapippuria

Laita pellavarouhe ja korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Lisää jauheliha ja mausteet, sekoita käsin hyvin tasaiseksi. Pyörittele lihapulliksi ja laita vieri viereen uunipellille. Paista 225 asteessa 40-50 minuuttia.

© 2017 Sini-Pellava Oy
puh. 050 4135 165 | info@sini-pellava.fi