Sini-Pellava OyProdukter ⁄ Kallpressad linolja
Suomeksi | In English

Ekologiska produkter

Linfrön

Krossat lin

Kallpressad linolja

Kallpressad rypsolja

Pellava-Musti

Kallpressad linolja vid behandling av bl.a. trämaterial

Kallpressad linolja

Kallpressad linolja innehåller rikligt med viktiga fleromättade linol- (omega-6-fettsyror) och alfalinolensyror (omega-3-fettsyror). Dessa är nödvändiga för människan, dvs. kroppen kan inte själv producera dem och därför måste de fås direkt från födan. Essentiella fettsyror behövs i praktiken för att hålla alla organ i skick: nervsystemet, blodkärlen, cellmembranen, hyn, håret, naglarna osv. Omega-3-fettsyror fås ej i tillräcklig mängd i de industriella länderna beroende på matens höga förädlingsgrad. De som äter mycket fisk får vanligtvis tillräckligt med omega-3-fettsyror, men man kan också trygga intaget av fettsyror genom att t.ex. dagligen förtära kallpressad linolja.

Användning av linolja Ca. 2-3 tsk dagligen antingen som sådan eller blandad med t.ex. yoghurt, fil eller surmjölk. En blandning av linolja, kvarg och mjukost som sådan eller smaksatt med olika örter är ett närande och smakligt pålägg på brödet. Linolja kan också användas i salladsdressing, men den får inte upphettas vid användningen.

Förpackningsstorlekar: 250 ml och 0,5 l

pellavaöljy

Tips! Förutom som livsmedel kan linolja också användas på annat sätt. Ifall Ni har gammal kallpressad linolja i Ert kylskåp, så ska Ni inte kasta bort den! Det tar lång tid för att linoljan ska bli så gammal att den inte kan användas som t.ex. ytbehandlingsmedel för trämaterial, som fuktskydd eller behandling av mörka läderskor.

© 2015 Sini-Pellava Oy
tel. 040-7619 804 | info@sini-pellava.fi