Sini-Pellava OyTuotteet ⁄ Vernissa
På Svenska | In English

Luomutuotteet

Pellavansiemen

Pellavarouhe

Pellavaöljy

Rypsiöljy

Pellava-Musti

Maalipellavaöljy

Vernissa

Vernissa (keitetty kylmäpuristettu pellavaöljy)

Pellavaöljyvernissa valmistetaan kylmäpuristetusta pellavaöljystä keittämällä.

Pellavaöljyvernissa soveltuu sekä vanhojen ja uusien puupintojen käsittelyyn. Se soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön, mutta käytössä tulee huomioida vernissan hidas kuivuvuus. Pellavaöljyvernissan käyttöohjeet ja -tekniikat ovat pääasiallisesti samat kuin kylmäpuristetulle pellavaöljylle.

Pellavaöljyvernissaa voi käyttää monenlaisiin sekoituksiin (maalit, lakat yms.), mutta on tärkeää varmistaa sekoitettujen aineiden yhteensopivuus. Huomioitavaa on myös että pellavaöljyvernissa parantaa seoksen imeytymistä sekä hidastaa kuivumista. Tervasta ja pellavaöljyvernissasta valmistettua seosta (esim. 1:1) voi käyttää veneiden, laitureiden, pihakalusteiden ym. pintakäsittelyyn. Pellavaöljyvernissaa voi ohentaa esim. pineenitärpätillä ja sen imeytymistä puuhun voidaan parantaa lämmittämällä.

Pellavaöljyvernissaa voi myös käyttää sinänsä puunsuojaukseen, mutta tulee huomoida pitkä kuivumisaika ja mahdollinen homehtumisvaara. Pellavaöljyvernissalla käsiteltävän puupinnan tulee olla ehdottoman kuiva sekä puhdas irtoavasta liasta, pölystä, maalista yms. Käsittelyä tehtäessä ilman suhteellisen kosteuden tulee olla alle 80 %.

Huom! Pellavaöljyvernissan käsittelyssä käytetyt rievut yms. (joihin on imeytynyt vernissaa) on mahdollisesti itse syttyviä eli ne pitää polttaa tai pestä huolellisesti.

Pakkauskoot: 1 l, 5 l, 10 l ja 20 l

Kysele edullisia hintojamme puhelimitse puh. 050 4135 165 tai sähköpostilla.

© 2017 Sini-Pellava Oy
puh. 050 4135 165 | info@sini-pellava.fi