Luomu Pellavarouhe

Pellavarouhe on kylmäpuristetun pellavaöljyn sivutuote. Pellavarouheeseen jää vielä puristuksen jälkeenkin noin viidennes terveellistä pellavaöljyä eli pellavarouhe sisältää pellavaöljyn tavoin välttämättömiä rasvahappoja, linoli- ja alfalinoleeni rasvahappoja. Siementen kylmäpuristus tarkoittaa öljyn irrottamista ilman liuottavia kemikaaleja mekaanisesti puristamalla. Pellavarouheen ainutlaatuisuus piilee sen monipuolisessa ravintosisällössä. Se sisältää hyödyllisten rasvahappojen lisäksi myös runsaasti ravintokuitua, proteiineja ja lignaaneja. Lue lisää pellavan terveysvaikutuksista. Lue myös mitä meiltä on kysytty pellavasta.

Pellavarouhetta voi käyttää leivonnaisten lisäksi jauhelihan jatkeeksi, kasvispihveihin, leivitykseen, mysliin ja puuroihin. Pellavarouhe sopii myös keliaakikon ruokavalioon.

Pellavarouhe sopii kananmuna-allergikon tai vegaanin ruokavalioon korvaamaan kananmunaa esim. leivonnaisissa. Pellavarouheen voi laittaa hetkeksi turpoamaan kuumaan veteen, jolloin muodostuu paksu limamainen seos. Pellavarouhetta voi myös liuottaa kylmässä nesteessä, mutta tällöin liuotusaika on huomattavasti pidempi.

1 rkl pellavarouhetta painaa n. 8 g.

Pakkauskoot: 500 g

Etsi lähin jälleenmyyntipiste