Pellava-Musti

  • Ylläpitää turkin ja ihon hyvinvointia
  • Tehostaa ravintoaineiden imeytymistä
  • Ylläpitää suoliston normaalia toimintaa

Rasvat ovat tärkeitä ja välttämättömiä kaikille eläinlajeille. Ensinnäkin rasvat tarjoavat runsaasti energiaa mutta myös rasvaliukoisia vitamiineja ja välttämättömiä rasvahappoja. Nuoret, kasvavat eläimet tarvitsevat rasvaa kasvuun sekä normaalin terveyden ylläpitoon. Täysikasvuiset eläimet tarvitsevat välttämättömiä rasvahappoja täysipainoiseen aineenvaihduntaan ja fysiologisiin toimintoihin.

Rasvoista puhuttaessa rasvojen oikea laatu on tärkeää koirasi hyvinvoinnin kannalta, koska eri rasvahapoilla on erilaiset vaikutukset koiran peruselintoimintoihin ja yleiseen hyvinvointiin. Tyydyttyneitä rasvahappoja (eläinrasvoja) koira käyttää rasvavarastojensa kartuttamiseen ja energiaksi. Eläinrasvojen suositeltava osuus on 55-60% rasvoista. Tyydyttymättömiin rasvahappoihin kuuluvia välttämättömiä rasvahappoja, linoli- ja alfalinoleenihappoja, koiran elimistö ei pysty valmistamaan muista rasvahapoista eivätkä muut rasvahapot pysty korvaamaan niitä aineenvaihdunnassa, joten ne on saatava suoraan ravinnosta. Välttämättömien rasvahappojen suositeltu osuus on 15-20% rasvoista.

Välttämättömiä rasvahappoja ovat linoli- ja alfalinoleenihappo. Näistä linolihappo (omega 6-rasvahappo) toimii ihan pääasiallisena rasvahappona ja sen puute aiheuttaa ihon kuivumista ja hilseilyä. Alfalinoleenihapolla (omega 3-rasvahappo) on useita tärkeitä fysiologisia tehtäviä mm. ruoansulatuskanavassa. Omega 3-rasvahapot stimuloivat myös hormonin kaltaisten aineiden, prostaglandiinien valmistusta. Näillä on tehtäviä mm. veren hyytymisreaktioissa. Välttämättömien rasvahappojen puute voi johtaa mm. heikentyneeseen haavojen paranemiseen sekä kuivaan ja kiillottomaan turkkiin.

On hyvä huomata, että myös välttämättömien rasvahappojen oikea suhde on tärkeä eläinten hyvinvoinnin kannalta. Luonnonvaraisten eläinten ruokavalioissa rasvahappojen suhde on yleensä noin 75% omega-6- ja 25% omega-3- rasvahappoja. Nämä eläimet kärsivät harvoin lemmikkieläimille tyypillisistä rappeumasairauksista. Lemmikkieläimet saavat kuitenkin helposti välttämättömiä rasvahappoja väärässä suhteessa, sillä teollisissa lemmikkieläinten ruuissa omega-3-rasvahappojen on niukasti. Omega-3-rasvahappojen vähyyttä teollisissa ruoissa selittää niiden asettamat vaatimukset: ne härskiintyvät helposti, joten niitä täytyy suojella valolta ja kuumuudelta ja silti ne lyhentävät tuotteen käyttöikää.

Pellava-Musti -pellavaöljyn annostelu:

Kylmäpuristettu pellavaöljy sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, jotka ylläpitävät turkin ja ihon hyvinvointia sekä suoliston täysipainoista toimintaa. Jo 15 ml (max. 5% ruoka-annoksesta) pellavaöljyä päivässä lisää ruoan maittavuutta ja tehostaa ravintoaineiden imeytymistä. Pellavaöljyn vaikutukset koiran turkin ja ihon hyvinvointiin näkyvät 1-2 kk:n kuluttua ruokinnan muutoksesta.

Pakkauskoot: 500 ml ja 5 l

Etsi lähin jälleenmyyntipiste