Pellavaöljy

Kylmäpuristettu pellavaöljy sisältää runsaasti tärkeitä monityydyttymättömiä linoli- (omega 6-rasvahappo) ja alfalinoleenihappoa (omega 3-rasvahappo). Nämä ovat ihmiselle välttämättömiä eli elimistö ei pysty niitä itse valmistamaan, joten ne on saatava suoraan ravinnosta. Välttämättömiä rasvahappoja tarvitaan käytännössä kaikkien elinten kunnossapitoon: hermoston, verisuonten, solukalvojen, ihon, hiusten, kynsien jne. Jälkimmäisiä omega 3-sarjan rasvahappoja ei saada riittävästi teollistuneissa maissa johtuen ruuan pitkälle viedystä jalostuksesta. Runsaasti kalaa syövät saavat yleensä riittävästi omega 3-rasvahappoja, mutta muut pystyvät saavuttamaan elimistön edullisen rasvahappotasapainon esimerkiksi nauttimalla päivittäin kylmäpuristettua pellavaöljyä. Lue lisää pellavan terveysvaikutuksista!

Pellavaöljyn käyttö:n. 2-3 tl päivässä joko sellaisenaan tai sekoitettuna esimerkiksi jogurttiin, viiliin tai piimään. Pellavaöljy, maitorahka tai tuorejuusto keskenään sekoitettuna tai erilaisilla yrteillä maustettuna on ravitseva, maittava levite leivälle. Pellavaöljyä voi myös käyttää salaatinkastikkeisiin, mutta sitä ei saa kuumentaa käytön yhteydessä.

Pakkauskoot: 250 ml ja 500 ml

Vinkki! Pellavaöljyllä on elintarvikekäytön lisäksi myös muita käyttötarkoituksia eli mikäli jääkaappiisi jää vanhenemaan kylmäpuristettua pellavaöljyä, sitä ei tarvitse heittää käyttämättömänä pois. Pellavaöljy ei vanhene pitkäänkään ajan kuluessa niin ettei sitä voisi käyttää suojaukseen: esimerkiksi puunsuojaukseen pintakäsittelyaineena tai kosteussuojana sekä tummien nahkajalkineiden voiteluun.

Etsi lähin jälleenmyyntipiste