Pellavatuotteet leivonnassa ja ruoanlaitossa
Pellavarouheen miellyttävä maku houkuttelee käyttämään sitä niin leivonnassa kuin ruoanlaitossakin. Sellaisenaan pellavarouhetta voi käyttää esimerkiksi jogurttiin, viiliin, rahkaan, mysliin tai puuroon sekoitettuna. Voit lisätä pellavarouheen joko puuron keittämisen aikana tai ripotella valmiin puuron päälle.
Kylmäpuristetun pellavaöljyn käyttö ruoanlaitossa on rajoitettua, koska sitä ei saa kuumentaa. Voit kuitenkin käyttää sitä esim. salaatinkastikkeisiin yhdessä kylmäpuristetun rypsiöljyn kanssa.
Voit käyttää kylmäpuristettua rypsiöljyä monipuolisesti esim. ruoanlaitossa paistamiseen sekä leivonnassa leipiin ja sämpylöihin. Parhaiten sen vitamiinit kuitenkin säilyvät kun käytät sen kuumentamatta esim. salaatinkastikkeissa.