Pellavateeleipä

Helppotekoiset teeleivät tuovat piristystä arkiselle välipalalle ja valmistuvat nopeasti yllätysvieraille. Voit käyttää porkkanaraasteen sijasta muitakin kasvisraasteita tai juustoraastetta. Teeleivät voit myös maustaa 1 rkl yrttimaustetta.

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
0,5 dl pellavarouhetta
1,5 dl porkkanaraastetta
2 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä, maitoa tai kasvismaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rypsiöljy, porkkanaraaste ja vesi tai maito, sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat. Koska taikina on löysää, levitä taikinasta nuolijalla kaksi ohutta kiekkoa leivinpaperin päälle, halkaisija n. 20 cm. Jos lisäät 1/2 dl jauhoja, pystyt taputtelemaan teeleivät käsin. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Tarjoile heti lämpimänä.