Suklaiset pellavakauralastut muistuttavat rakenteeltaan kauralastuja, mutta maku on miellyttävän suklainen. Niitä ei kannata paistaa kunnolla ruskeaksi vaan jättää melko vaalean ruskeaksi, jolloin lastut jäävät mehevän pehmeiksi.
1/2 dl pellavarouhetta
1 dl kuumaa vettä
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
150 g keijua
1,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
100 g suklaata
Sekoita pellavarouhe kuumaan veteen, anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ja käytä sellaisenaan. Sekoita eri kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon (osittain jäähtynyt) pellavaseos, kaurahiutaleet ja suklaarouhe. Sihtaa joukkoon jauhoseos, sekoita esim. puulastalla tasaiseksi taikinaksi. Tiputa lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle, jätä hyvin leviämisvaraa. Paista pipareita 200 asteessa 10-12 minuuttia. Pipareiden tulisi olla kevyesti ruskeita.